+31 (0)6 814 84 775 michele@richter-coaching.nl

Studenten counseling & coaching

Als ik terugdenk aan mijn eigen studenten tijd, kan ik helaas niet zeggen dat dat nou de mooiste tijd van mijn leven was. Ik liep met mijn worstelingen rond maar met wie kon óf durfde ik ze te delen? Daarom dit artikel over studenten counseling & coaching. In mijn praktijk zijn studenten van harte welkom.

Maatschappelijke druk en Corona

Studenten raken steeds vaker (geestelijk) in de problemen. Door een toename van studiedruk, maatschappelijke pressie, de Corona-crisis en daarmee het wegvallen van de sociale omgeving. Stress, eenzaamheid, depressie, burn-out of eetproblemen om maar eens wat te noemen zijn dagelijkse realiteit onder studenten en jongvolwassenen. Tóch zetten maar weinig studenten de stap naar het vragen of zoeken van hulp voor hun problemen of twijfels.

Openheid is lastig

Het leven van een student gaat niet altijd over rozen. Veel studenten vinden het lastig om open met elkaar over hun problemen te praten, terwijl dat juist erg kan opluchten. Schaamte, om over eigen gevoelens en gedachten te praten, staat hen vaak in de weg. 

Vragen aan jou als student

Heb je moeite met het vinden van motivatie? Kun je je minder goed concentreren? Vind je het lastig om discipline op te brengen? Ben je sneller geïrriteerd? Heb je twijfels over jezelf, over hoe je overkomt? Ben je erg vaak moe of overprikkeld? Pieker je veel? Heb je last van een kritische stem? Heb je last van sombere gedachten en gevoelens? Zie je het soms helemaal niet meer zitten? Heb je zin om je te isoleren van de rest van de wereld? Zit je niet lekker in je vel en weet je niet hoe dat komt? Of leef je ongezond en wil je daar verandering in brengen?

Studenten hulp

Of zou je hulp willen bij vraagstukken die te maken hebben met;

 • Onzekerheid/zelfvertrouwen
 • Zelfwaardering/zelfkennis
 • Faalangst/perfectionisme
 • Conflicten/relatieproblemen
 • Stress/burn-out
 • Grenzen aangeven/balans in energie
 • Belemmerende overtuigingen/negatieve gedachten
 • Nervositeit/Angsten
 • Depressie/somberheid/eenzaamheid
 • Zingeving/levensvragen
 • Verslaving/eetproblemen/eetstoornis
 • Hooggevoeligheid/hsp-hss
 • Agressie/huiselijk geweld
 • Rouw /verlies

Onafhankelijke counselor

Kan jij, als student, wel wat ondersteuning gebruiken tijdens je studie of jouw studentenleven? Heb je behoefte aan een open gesprek met een onafhankelijk counselor? Iemand aan wie je alles kunt toevertrouwen, die oordeel loos naar je luistert en discreet met jou en jouw vragen om gaat? Neem gerust contact met mij op: 06-81484775 Michèle Richter. Ik help je graag.

Samen vinden we een oplossing

voor jouw persoonlijke probleem. Na een vrijblijvende kennismaking gaan we aan de slag met het in kaart brengen van jouw vraagstuk om deze vervolgens stapsgewijs aan te pakken. Je krijgt hierdoor nieuwe inzichten en tools aangereikt en kunt dan zelf snel stappen zetten in de goede richting. 

Als coach kijk ik samen met jou naar hoe we de toekomst anders en beter vorm kunnen geven. Dit doen we vanuit jouw talenten en kwaliteiten, we werken samen vooruit.

Als counselor zorg ik ervoor dat je zelf ontdekt wat je tegenhoudt. Natuurlijk neem je een diversiteit aan psychische en emotionele bagage mee naar je studie of school. Blijkt dat je toekomst geremd wordt door het verleden, dan staan we daarbij stil. En bepalen samen in hoeverre je dit uit wilt diepen.

Resultaat

Na ons traject of sessies, heb je meer zelfvertrouwen. Heb je structuur in je leven. Kun je je zelf motiveren, weet je beter wat bij je past. Weet je waar je goed in bent, kun je beter je grenzen aangeven. Ben en voel je je weer okay met jezelf. Heb je een toekomstperspectief, zie je t weer zitten. Durf je keuzes te maken. Kun je weer helder denken. Kun je ontspannen. Voel je je energiek. Zit je weer lekker in je vel.

Studenten tarief

Voor studenten hanteer ik een speciaal tarief: 45 euro per uur.

 

3 juni 2021

Laten we kennismaken! Bel, app of mail me: Michèle Jansen-Richter 06-81484775 / michele@richter-coaching.nl.


← ga terug

Bezoekadres

Zutphensestraatweg 16
6881 WS Velp
Nederland
Bekijk de kaart

Netwerk

Linkedin icoon @michelerichter

Aangesloten bij
ZKM logo  NFG logo   RBCZ logo

No image