+31 (0)6 814 84 775 michele@richter-coaching.nl

Wat maakt de ZKM methode zo uniek?

Mensen vragen mij wel eens, waarom ik zo enthousiast ben over de ZKM methode. Het brengt je relatief snel en gevalideerd naar de belangrijkste thema’s die spelen in iemands leven.

  • Evidence based methodische aanpakZKM is wetenschappelijk getoetst in het researchprogramma ‘Valuation and Motivation’ van de Radboud Universiteit Nijmegen. De methode heeft internationaal de erkenning ’excellent’ gekregen en wordt al zo’n 30 jaar toegepast en doorontwikkeld.

  • Kwaliteit verzekerdDe ZKM is één van de weinige coachingsmethoden met een eigen beroepsvereniging (de ZKM Vereniging), een eigen kwaliteitssysteem en certificering van de leden die de methode in de praktijk toepassen. Als coach moet je een tweejarige postacademische opleiding volgen en de ethische code onderschrijven van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en de richtlijnen voor de geregistreerde ZKM-consultant®.

  • Focus op eigen verantwoordelijkheid en deskundigheidDe methode stimuleert vanaf begin tot einde jouw zelfwerkzaamheid. Als cliënt wordt je gezien als de deskundige van je eigen verhaal. Dat zorgt voor een gelijkwaardige samenwerkingsrelatie: jij bent de expert van jouw eigen leven; ik ben de expert van de methode. Het effect is dat jij je zult herkennen in de uitkomst en gemotiveerd bent om aan de slag te gaan. De kans op terugval is daardoor klein.

  • Energie gevendHoe zwaar jouw thema’s ook zijn, meestal zie je dat het proces je veel energie geeft. De reden hiervoor is, dat de methode nadrukkelijk op zoek gaat naar positieve ervaringen.

  • Duidelijke structuurDe methode is duidelijk gestructureerd en heeft zowel een kwalitatief (verhalend) als kwantitatief (meet) aspect.

Zullen er mee aan de slag gaan? Mail me

 

9 september 2020


← ga terug

Bezoekadres

Zutphensestraatweg 16
6881 WS Velp
Nederland
Bekijk de kaart

Netwerk

Linkedin icoon @michelerichter

Aangesloten bij
ZKM logo  NFG logo   RBCZ logo

No image