+31 (0)6 814 84 775 michele@richter-coaching.nl

Over Michèle Richter

Hoe mensen in elkaar zitten vind ik eindeloos boeiend. Ik ben vooral nieuwsgierig naar hoe iemand zo geworden is. Wat is het effect van betekenisvolle momenten in iemands leven. Wat zijn de drijfveren die iemands gedrag aansturen. En waarom gaat de één  fluitend door het leven, terwijl de ander steeds maar weer gebukt gaat onder stress en gedoe?

Als coach ben ik ZKM gecertificeerd. Daarnaast ben ik opgeleid tot psychodynamisch therapeut. Mijn eindscriptie ging over Hoogsensitieve personen en hooggevoeligheid. Ik heb zowel medische (MBK) als psychosociale basiskennis (PSBK). Daarnaast heb ik diverse vakken psychologie gevolgd aan de Open Universiteit. Ook heb ik een bachelor in economics van de HAN-university of applied sciences

Mijn manier van werken

Wat ik vooral doe is empathisch luisteren, doorvragen en confronteren als dat nodig is. Zo probeer ik zaken voor jou helder te krijgen. Ik wil je helpen de regie te pakken op jouw leven. Want alleen zo kun jij doorgroeien en weer vol overtuiging (vrije) keuzes maken.

Alles in vertrouwen

Onze gesprekken zijn natuurlijk vertrouwelijk. Ik verstrek dan ook geen informatie aan je werkgever of anderen zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. Als geregistreerd lid van de beroepsvereniging NFG, de RBCZ en de beroepsvereniging  ZKM werk ik conform hun  beroepscode en privacyregels. Jouw persoonlijke gegevens verwerk ik conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Mijn gereedschapskist

Op basis van jouw vraag en situatie stel ik een traject voor. Vanwege zijn veelzijdigheid is dat meestal de ZKM methode. Maar ik kan ook andere werkvormen (in combinatie) inzetten vanuit de psychodynamiek, zoals innerlijk kindwerk, delen werk, systemische of een meer lichaamsgerichte werkvormen en mindfulness. Daarnaast gebruik ik ook wel technieken als de RET, de bejegeningsmethode, de assen van verandering, de kernkwadranten of visualisaties.

Mijn visie

Voor mij staat een probleem of vraag nooit op zichzelf. Vaak schuilt er van alles achter. Ik zie de mens dan ook graag in zijn geheel. Want ieders gezondheid en vitaliteit wordt beïnvloed door zowel fysieke, psychische, sociaal emotionele als omgevingsfactoren. Ook leefstijl, tijdsbesteding en voedingspatroon passen binnen mijn holistische mensbeeld: alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

En omdat alles met alles is verbonden, is bewustwording een belangrijke stap. Pas als je alle negatieve gedachten over jezelf, ingesleten patronen, ongezonde leefgewoonten en dieperliggende emotionele blokkades herkent kun je beginnen met verandering. Je kunt niet groeien zonder deze bewustwording.

Michèle persoonlijk

Ik ben getrouwd met Tjeerd. Samen hebben wij drie zonen en wonen in Velp (Gld). Wat voor mij belangrijk in het leven is;  dankbaarheid, authenticiteit, open-minded en verbonden zijn. En mijn eeuwige uitdaging is meer in het moment te leven.


← ga terug

Bezoekadres

Zutphensestraatweg 16
6881 WS Velp
Nederland
Bekijk de kaart

Netwerk

Linkedin icoon @michelerichter

Aangesloten bij
ZKM logo  NFG logo   RBCZ logo

No image